SUPERZNALAC MENTALNA ARITMETIKA - PROGRAMI ZA DJECU KOJA POMIČU GRANICE

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

Programi matematičko – logičkih vještina Superznalac potaknut će svu djecu na primjenu logike u rješavanju svih tipova zadataka, a osobito onih koji se pred djecu stavljaju u svakodnevnim životnim situacijama. Mentalna aritmetika kao metoda kojom se aktiviraju obje moždane hemisfere samo će uvesti djecu u svijet matematike, a tamo će se, kroz naše interaktivne programe upoznati s drugim oblicima nastave koji su jedinstveni na ovim prostorima. Naši polaznici uspješno pamte velike nizove brojeva ali drugih pojmova, brzo slažu Rubikovu kocku, a mozgalice poput sudoku križaljki i magičnih kvadrata zapravo su sastavni dio našeg sveobuhvatnog koncepta. Naglasak nije samo matematika nego njena primjena u svakodnevnim sferama života. Matematika je samo alat, a uz korištenje tako moćnog alata nema neriješenog problema.

Zašto mentalna aritmetika u programu SUPERZNALAC?

BROJNA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU BENEFITE MENTALNE ARITMETIKE

          Zabavan način učenja

          Vizualizacija brojeva

          Vježba koncentracije i pažnje

          Razvoj brzine i točnosti

          Razvija obje hemisfere mozga

          Razvija maštu i logiku

          Poboljšava pamćenje

          Razvija matematičke vještine

–     Povećanje samopouzdanja

 

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

SUPERZNALCI metodom mentalne aritmetike zbrajaju nizove brojeva koje naš software izbacuje VELIKIM BRZINAMA! Običnim učenjem u školi to nikad neće moći! Naši stručnjaci su razvili i posebne aplikacije na jedinstvenoj web platformi gdje polaznici mogu vježbati i natjecati se sa drugim polaznicima iz svih naših centara u regiji. No, kako bi onemogućili dugotrajno boravljenje pred ekranom sustav je programiran da isključi djecu nakon pola sata vježbanja. 

Najbolji polaznici na kraju nastavne nagrađuju se posebnim nagradama, a vježbanje im omogućuje i bolji uspjeh na olimpijadi gdje se natječu najbolji polaznici iz regije. 

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

Abakus je pomagalo pločastog oblika za lakše izvođenje računskih operacija. Nastao je u Aziji gdje je i dan danas dio nastave u većini škola. Abakusom možemo učiti mentalnu aritmetiku i provoditi operacije zbrajanja, oduzimanja, množenja, dijeljenja, kvadriranja, korjenovanja, …

Kada tek uče zbrajati, djeca najčešće koriste svoje prstiće kao glavne pomoćnike pri rješavanju zadataka. Problem nastaje kad djeca prelaze na teže zadatke gdje prstići više nisu opcija. Abakus potiče taktilne podražaje koji djeluju u mozgu, značajno povećavajući broj neuronskih veza (sinapsi). Ono što zapravo i jest ključna uloga abakusa je TRENING MOZGA. Koristeći obje ruke za izvođenje matematičkih operacija uz abakus, uključene su obje hemisfere mozga te se tako povećava mentalni i intelektualni kapacitet kod djece.

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

ORGANIZACIJA PROGRAMA

 

Program SUPERZNALAC – MENTALNA ARITMETIKA je namijenjen djeci od 6. do 12. godine, jer to je period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tijekom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza. Nastavni plan i program pažljivo je osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe polaznika. Nastava se održava jednom tjedno – 90 min.