Superznalac Hrvatska

SUPERZNALAC

Škola matematičko - logičkih vještina

Zapametite, Vi možete utjecati na intelektualni razvoj svoga djeteta!

SUPERZNALAC – ŠKOLA MATEMATIČKO – LOGIČKIH VJEŠTINA

SUPERZNALAC MENTALNA ARITMETIKA – PROGRAMI ZA DJECU KOJA POMIČU GRANICE

Program Superznalac potiče djecu na primjenu logike kroz različite zadatke, posebno u svakodnevnim situacijama. Metoda mentalne aritmetike aktivira obje moždane hemisfere i uvodi djecu u svijet matematike kroz naše interaktivne programe. Polaznici naše škole uspješno pamte nizove brojeva, rješavaju Rubikovu kocku i različite mozgalice. Koncept nije usmjeren samo na matematiku, već i na njenu praktičnu primjenu, prikazujući matematiku kao moćan alat za rješavanje problema.

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
Zašto mentalna aritmetika u programu SUPERZNALAC?

BROJNA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU BENEFITE MENTALNE ARITMETIKE

  • Zabavan način učenja
  • Vizualizacija brojeva
  • Vježba koncentracije i pažnje
  • Razvoj brzine i točnosti
  • Razvija obje hemisfere mozga
  • Razvija maštu i logiku
  • Poboljšava pamćenje
  • Razvija matematičke vještine
  • Povećanje samopouzdanja
SUPERZNALAC

SUPERZNALCI i brzo računanje!

Superznalci koriste mentalnu aritmetiku za zbrajanje brzo generiranih nizova brojeva, što je izvan mogućnosti klasičnog školskog učenja. Naši stručnjaci razvili su web platformu s aplikacijama za vježbanje i natjecanje polaznika iz svih naših regionalnih centara. Sustav ograničava vrijeme pred ekranom na pola sata. Najbolji učenici nagrađuju se i postižu bolje rezultate na regionalnim olimpijadama.

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

Abakus – alat za dobro učenje!

Abakus je pomagalo pločastog oblika za lakše izvođenje računskih operacija.

Abakus, pločasto pomagalo za računanje iz Azije, koristi se za učenje mentalne aritmetike i izvođenje različitih matematičkih operacija. Uz njegovu pomoć, djeca prelaze s prstiju na taktilne podražaje, stvarajući više neuronskih veza. Ključna uloga abakusa je treniranje mozga; korištenjem obje ruke potiče se aktivnost obje hemisfere mozga, povećavajući mentalni i intelektualni kapacitet djece.

Superznalci mali – junaci su pravi!

MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC
MENTALNA ARITMETIKA SUPERZNALAC

Program SUPERZNALAC – MENTALNA ARITMETIKA je namijenjen djeci od 6. do 12. godine, jer to je period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tijekom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza. Nastavni plan i program pažljivo je osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe polaznika. Nastava se održava jednom tjedno – 90 min.